Verbinding door creativiteit

Jeetje, bijna vier maanden geleden alweer sinds mijn laatste blogbericht. Wat kan ik zeggen? Soms komt het leven er even tussendoor. Hubbie is al een tijdje thuis van zijn werk. Hij is tegen de welbekende muur gelopen. Daarnaast valt het mantelzorgen voor mijn ouders me nog steeds enorm zwaar. Mijn moeder heeft frontotemporale dementie en gaat behoorlijk achteruit. We merken het aan haar spraak en gedrag. Ze wil pertinent niet naar een verpleeghuis en dus proberen mijn zus en ik de complexe situatie tussen mijn ouders zo goed mogelijk te laten verlopen. Met de hulp van een aantal fantastische zorgmedewerkers. Dit alles geeft me behoorlijk wat stress, wat zich uit in meer pijn en vermoeidheid en piekeren.
Loslaten, me overgeven aan wat er is en vertrouwen dat wat komt voor mij helemaal goed is, vind ik vreselijk moeilijk. Dus ik sta weer behoorlijk in overleefstand.

Quote uit de app van Flow magazine

Door mijn Life Book avontuur heb ik ontdekt hoe fijn het is om zelfontwikkeling te combineren met creativiteit. In dit bericht lees je meer over Life Book. Ik merk hoe goed het me doet om regelmatig even stil te staan, te voelen wat er is en wat ik nodig heb. Nu, op dit moment. Om bewuster te leven. Verbinding te maken met mezelf. Even uit de waan van de dag te stappen. En uit mijn hoofd. Creatief bezig zijn is voor mij een heel fijne manier om dit te doen.

Er zijn echter dagen dat ik geen ruimte in mijn hoofd heb, of genoeg moed, om aan een nieuwe les van Life Book te beginnen. Maar een klein eenvoudig kort projectje is dan wel heel fijn. Daarom wil ik kaartjes gaan maken. Samen met jullie. Ik wil hier regelmatig een bericht gaan plaatsen waarin ik met je deel hoe ik me voel en hoe ik hier bewust bij stilsta door het te verwerken in of op een kaartje. Ik leg natuurlijk ook uit hoe ik het kaartje maak. Het lijkt me een fijne manier om verbinding te vinden met mezelf en jullie uit te nodigen dat ook te doen. Op deze manier verbinden we ons ook weer met elkaar. Hoe mooi is dat?! Ik noem het ‘verbinding door creativiteit’.

Omdat ik mezelf niet wil beperken, kies ik niet voor een vast formaat of een vaste vorm voor de kaartjes. Ook ga ik me niet vastleggen door er bijvoorbeeld elke week eentje te maken. Het komt zoals het komt.
Ik laat me inspireren door wat ik tegenkom op Instagram, Youtube of Pinterest. Of door wat ik vind in de kringloopwinkel of in een van mijn vele lades, kastjes en bakken šŸ™‚ Ik denk dat het tevens een leuke manier is om materialen, gereedschappen en technieken te gebruiken die ik bijna niet gebruik of waarvan ik het bestaan niet eens meer wist. Gebruik de technieken die ik gebruik of doe helemaal je eigen ding.

En als we straks een hele berg kaartjes hebben, maken we er een leuk doosje of kistje of blikje voor.


Belangrijkste is om te doen wat voor jou goed voelt en even lekker uit je hoofd en in de flow te zijn! Ga je met me mee op reis?

Reacties 4

 • Heerlijk dat jij zo geniet van het creĆ«ren en stil staan bij het nu. Voor mij ook erg belangrijk! Keek gisteravond Maud & Babs op NPO1 over een moeder die gaat dementeren, o zo waar wat er zich afspeelt.
  Wens je heel veel sterkte en kracht!
  Liefs, Annette

 • Zo knap van je je dat dit zo open deelt. Ik weet zeker dat velen (waaronder ikzelf) elementen uit jouw verhaal herkennen. En wat mijn dat onze creativiteit ons helpt met het creĆ«ren van ontspanningsmomenten. Ik ben benieuwd naar jouw kaartjes. X

  • Dankjewel voor je steun steeds weer Daphne. Echt heel fijn. De reden dat ik deel is omdat het mij helpt en omdat ik inderdaad denk dat mensen dingen herkennen en weten dat ze niet alleen zijn. En creativiteit is eigenlijk een oplossing voor bijna alles.
   Toch? šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *