Over mij

Zelf vind ik het altijd heel leuk om te zien en lezen wie er achter een blog of website zit. Dus hier gaan we dan! Mijn naam is Brigit van Rooij. Ik ben 54 jaar jong, ik ben al een hele tijd getrouwd en ik heb een volwassen dochter.
De naam Gittepetit is een samenvoeging van Git (zo noemt mijn familie mij) en hittepetit (omdat ik vroeger best een driftkikkertje was).

Al zolang ik me kan herinneren ben ik creatief bezig. Ik vind heel veel leuk. Haken, bulletjournalen en prentenboeken omtoveren tot ‘doosjes vol liefs’ en ander moois. Maar ook werken met vilt, borduren, schrijven, tekenen en schilderen met aquarel vind ik fijn om te doen.

In juli 2016 ging mijn langgekoesterde droom in vervulling en opende ik mijn creatieve ontmoetingsplek. Ruim vier jaar lang ontving ik daar (voornamelijk) vrouwen die elkaar ontmoetten, samenkwamen en samen creatief waren. Wat was het fijn om ontmoeting en verbinding te faciliteren. Samen met een paar fantastische vrijwilligsters, die vriendinnen werden, zorgden we voor koffie, verzorgden we workshops en cursussen en hadden we het fijn. Op mijn oude blog op Blogspot vind je een paar berichten waarin ik schrijf over het ontstaan van Gittepetits creatieve ontmoetingsplek. De link naar dit blog staat in de balk rechts.
In september 2020 sloot ik de deur. We lagen al even stil in verband met corona en de koek was een beetje op. Maar wat een fijne tijd was het! Ik kijk er met heel veel voldoening op terug.

Vanaf 2019 ben ik heel bewust bezig met zelfont-wikkeling. Ik zet er met opzet een streepje tussen omdat het echt voelt alsof ik mezelf steeds verder ont-wikkel (afwikkel), laagjes loslaat om zo bij de kern, mijn kern, te komen. Daarbij krijg ik hulp van een fijne coach. Ook over dit proces, dat de rest van mijn leven duurt, zal ik hier wel eens wat schrijven. Omdat dat mij helpt in mijn groei en het jou wellicht (h)erkenning geeft en misschien zelfs wel inspireert. Ik gun iedereen zo’n proces. Het maakt je leven zoveel mooier en rijker. En -met momenten- ook moeilijker. Maar het is altijd de moeite waard.

Met dit blog wil ik mijn geluksmomentjes met je delen. En je inspireren. Gewoon omdat ik daar blij van word. En wellicht geeft het ook zo nu en dan een glimlach in jouw hart.