Life Book

De mensen die me op Instagram volgen, zal het niet ontgaan zijn: Brigit heeft zich ondergedompeld in Life Book. In dit blogbericht leg ik uit wat Life Book is en waarom ik er zoveel tijd aan besteed. Zoveel dat het bloggen er al een hele tijd bij ingeschoten is. Sorry daarvoor.

Ik weet niet meer precies hoe ik Life Book ontdekt heb. Ik denk omdat ik steeds meer bezig was met mixed media. Zie ook mijn laatste blogbericht hierover. Je ontdekt een leuke video op Youtube en krijgt dan een tip voor een volgende video. En een volgende…. Ik denk dat ik via die weg bij Tamara Laporte uitkwam. Ze heeft een heleboel leuk tutorials op haar kanaal. En twee prachtige boeken op haar naam staan, vol creatieve projecten uit eerdere jaren van Life Book.

-Afbeelding van Life Book 2021-

In het kort uitgelegd, is Life Book een jaarproject waarbij zelfontwikkeling en creativiteit gecombineerd worden. Een jaar lang krijg je elke week een aantal lessen in mixed media (werken met heel veel verschillende materialen) waarbij ook aandacht is voor zelfontwikkeling en persoonlijke groei. Je bent vrij om te kiezen of je dit aspect onderdeel wilt laten uitmaken van je lessen of dat je alleen aan de slag gaat met het creatieve deel. Samen met dertig kunstenaars/creatievelingen uit de hele wereld deelt Tamara haar creativiteit en groei met je. Dit resulteert in meer dan 80 lessen, 30 proeflessen, levenslang toegang en de mogelijkheid om alle video’s op te slaan en te bewaren. De kunstwerken die je maakt, kun je aan het eind van het jaar tot een boek binden: jouw Life Book 2021.

Het was me vanaf het begin al wel duidelijk dat dit precies was waar ik al een tijdje naar op zoek was: zelfontwikkeling door creatief bezig te zijn. Het past me als een handschoen. Maar ik heb er toch wel even goed over nagedacht. Ik weet hoe snel ik heel enthousiast van iets kan raken om het vervolgens niet lang vol te houden. (Ken uzelf.) En het is toch een investering van zo’n €130,-. Dus ik sliep er een paar nachtjes over. En ploos het nog verder uit. Om toch weer bij mijn eerste gevoel uit te komen: dit ben ik, dit is echt iets voor mij. Ik kocht toegang. En ik ben er zó ontzettend blij mee!

Omdat ik pas in mei deelnam (in plaats van in januari), werden alle lessen van januari tot mei meteen vrijgegeven. Dus er is zo veel om uit te kiezen! Inmiddels heb ik zo’n 15 lessen gevolgd, compleet met meditaties, zelfonderzoek, stilstaan en voelen en het heeft me al heel veel gebracht. Ik doe en maak dingen waarvan ik nooit had gedacht dat ik dat kon. Ik word uit mijn comfortzone getrokken en verleg grenzen. En dat werkt door in de rest van mijn leven. Ik merk dat er dingen loskomen die al een hele tijd vastzaten, ik krijg ruimte voor nieuwe dingen, durf weer te dromen, vooruit te kijken en plannen te maken. En dat is zo’n fijn gevoel!

Mijn ideeën en plannen voor Gittepetit zijn nog volop in ontwikkeling, maar zodra alles wat helderder en concreter wordt, zal ik er hier zeker meer over vertellen. Het is heerlijk om weer energie te krijgen en met de toekomst bezig te zijn.

PS: Hier op de website van Tamara vind je alle uitgebreide informatie over Life Book 2021.

Reacties 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *