Gittepetit zine (2)

Vorige maand maakte ik mijn eerste minitijdschrift genaamd een zine en ik was meteen verkocht. Wat een leuk project! Toen man en kind zich vanmiddag voor de televisie installeerden om de Formule 1 te gaan kijken besloot ik lekker naar boven te gaan. Ik ‘verbouwde’ gisteren mijn hobbyhok: ik verplaatste wat kasten en zette er een paar bij, ruimde een beetje op en heb weer een fijne inspirerende plek om creatief bezig te zijn. En dat nodigt uit! Terwijl het buiten heerlijk zonnig is en ik me had voorgenomen de voortuin onkruidvrij te maken, lokte mijn hobbykamer…

Dus ik koos ervoor om goed voor mezelf te zorgen, zette een beker thee en vertrok naar creatieland. Een zine maken is echt een fijn overzichtelijk project voor een middagje freubelplezier. In dit eerdere blogbericht lees je hoe je een A4-tje omtovert tot een tijdschrift en vind je meteen al wat inspiratie. Vandaag maakte ik er eentje met daarin een aantal dingen die echt bij mij horen, waar ik blij van word. What else?!

Ik vouwde en knipte van een A4-craftvel een tijdschrift, pakte mijn bak met restpapiertjes, wat stickers en plaatjes, prentenboeken en een tijdschrift erbij en ging lekker aan de slag. Vooraf bedacht ik welke zes onderwerpen ik er in wilde verwerken en gaandeweg zou ik wel ontdekken hoe ik dat ging doen. Niet teveel nadenken, maar gewoon lekker beginnen.

De voorkant van mijn zine

Op de voorkant wilde ik graag dit plaatje verwerken. Het is tenslotte bijna Koningsdag en dit leuke boekje heb ik nog nooit gebruikt. Het heet ‘Een bruidje voor prinsje Alexander’ en is geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder, met leuke illustraties van Marijke Duffhauss. Ik vond het ooit bij de kringloopwinkel.

Pagina 1

Deze leuke plaatjes zaten in de tuinzine die ik laatst van Moon (van Instagram) kreeg. Ze passen mooi bij een van mijn nieuwe gewoontes die me helpen bij mijn zelfont-wikkeling, namelijk schrijven.

Pagina 2

Over muziek kan ik heel veel schrijven. Ik vind heel veel mooi. Ik was van plan iets anders te schrijven, maar toen kwam ik dit lieve roodborstje tegen. Ik geloof dat ik het setje waar het in zat van Esther (van Instagram) kreeg. En ineens viel het op zijn plek. Er is niks mooiers dan het prachtige lied van een vogel. Daar kan zelfs Gerard niet aan tippen. Sorry Gerard, ik ben echt dol op je muziek.

Pagina 3

Ook de stickers op deze pagina en het stukje cadeaupapier dat ik door mijn cirkelpons haalde, kreeg ik van mensen van Instagram. Ben even kwijt wie. Het is zo leuk om steeds van alles tegen te komen en te gebruiken.

Pagina 4

Haha, deze moest er zeker in nu Koningsdag in aantocht is. Ik houd van het koningshuis. Acht jaar geleden werkte ik bij een boekwinkel in Oisterwijk toen bekend werd dat het koningspaar dit mooie dorp zou aandoen tijdens hun kennismakingstour door het land. Zo’n kans kreeg ik misschien nooit meer. Dus ik nam vrij (tot hilariteit van mijn toenmalige collega’s) en stond uren langs de route te wachten. Het bleek een superplek en ze kwamen echt heel dichtbij. Helaas, mijn foto’s waren bagger, maar ik was er wel bij!

Pagina 5 en 6

Hier was de inspiratie een beetje op. Ik wilde graag het lieve feetje gebruiken en besloot een mooie illustratie van Susanne Randers uit Denemarken te gebruiken die ik uit een Flow Weekly heb gehaald. Susanne heb ik een paar keer ontmoet toen ze naar Nederland kwam. Ze is zelfs een keer bij mijn creatieve ontmoetingsplek geweest. Daar heb ik warme herinneringen aan dus het is heel fijn om dit in mijn zine te verwerken.

Achterkant van mijn zine

Ik kwam erachter dat het komende week precies vier jaar geleden is dat ik in het tijdschrift Margriet stond. Met een interview over online zijn. In mijn geval voor creatieve inspiratie. Het interview was telefonisch, maar voor de photoshoot ben ik met mijn vriendin Anneke naar Amsterdam gereden. Wat een ervaring was dat! Helemaal in de krul en make-up, zelfs mijn nagels werden oranje gelakt. En in de inhoudsopgave stond ik met deze foto onder een foto van het gezin van onze koning. En zo is de cirkel van deze zine weer rond.
Oh, en die quote: dat heb ik echt niet gezegd!

Reacties 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *