Schrijfinspiratie

Schrijven is ook iets wat ik heel erg leuk vind. Ik volgde de afgelopen jaren verschillende keren een cursus creatief schrijven. En daar werd ik elke keer heel erg blij van. Ik dacht dat dat voor jou misschien ook wel geldt. Maar dat je -net als ik- zoveel andere dingen ook leuk vindt dat het er niet zo vaak van komt. Dus bedacht ik dat het wellicht leuk is om hier zo af en toe een schrijfopdracht te plaatsen. Die ik dan schrijfinspiratie noem omdat ik opdracht niet zo’n fijn woord vind.

Thee met iets lekkers erbij en schrijven maar…

Het idee is dat ik jou (en mezelf :-)) een eerste zin geef of een foto of een thema of iets anders als aanzet voor een verhaal. Een creatieve schrijfopdracht zeg maar. Het idee is dat je je kritiekkabouter even de mond snoert en gewoon lekker gaat schrijven. Het hoeft geen roman te worden en je hoeft het niemand te laten lezen als je dat niet wilt. Alleen even lekker ontspannen en je fantasie de vrije loop laten.

Hierbij de eerste inspiratie, het begin van misschien wel een kort verhaal.

Daar zit ze. Op de steiger. In haar eentje. Helemaal aan het eind. Met haar voeten bungelend boven het water. Haar handen schuin achter haar op het hout, haar bovenlichaam wat naar achter gebogen. Haar hoofd rust tussen haar schouderbladen en haar gezicht is opgeheven naar de zon.
Ik kijk naar haar. Ik zie haar genieten van de stilte en de warmte. Ze heeft me nog niet gehoord. Ik wacht nog heel even. Ik laat haar nog een paar minuten zorgeloos zijn voordat ik haar het nieuws vertel. Nieuws dat haar hele wereld op z’n kop zal zetten…

Om een beetje in de sfeer te komen

Oh, en als je het leuk vindt mag je me je verhaal toesturen. Zou ik heel leuk vinden. Ik ga proberen mijn versie ook te schrijven. Als dat lukt, zal ik hem hier delen.

Reacties 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *