Red de Gruffalo

Zoals jullie wellicht weten werk ik in de bibliotheek. Al ruim acht jaar ruim ik daar met veel plezier alle teruggebrachte boeken op, houd ik de kasten netjes en help ik klanten.

Afgelopen vrijdag werd het speelboek ‘Wie is er bang voor de Gruffalo?’ van Julia Donaldson en Alex Scheffler ingeleverd. En het was al snel duidelijk dat het boek stukgelezen was en moest worden afgeschreven. Maar Brigit zou Brigit niet zijn als ze niet meteen bedacht dat de Gruffalo handpop die in het boek zat NIET in de container zou verdwijnen…
Mijn collega Jolanda heeft een maandelijks voorleesmoment in de bieb (ligt nu uiteraard stil in verband met het virus) en met deze pop kan ze wellicht een keer een Gruffaloverhaaltje nog leuker maken. Dus operatie Red de Gruffalo ging van start.

Hem uit het boek krijgen viel nog niet mee

Na veel gepruts wist ik hem uiteindelijk toch te bevrijden. Omdat het een boek voor kleine kinderen is, zat hij natuurlijk grondig verlijmd. Maar hé, ik geef niet zo makkelijk op. Eenmaal bevrijd heb ik zoveel mogelijk wit weggeknipt, de vulling uit zijn koppie gehaald (was echt vies en plukkerig) en hem in een sopje gedaan.

Toen hij droog was, begonnen de herstelwerkzaamheden. Ik vulde zijn koppie met verse vulling en naaide het dicht. Omdat ik best veel had moeten wegknippen, was hij een beetje kort geworden. Ik besloot om een stuk vilt onderaan vast te naaien. Gelukkig heb ik heel veel materialen in huis, haha.

En na een paar uurtjes werk, is deze kleine Gruffalo klaar voor nieuwe avonturen. Morgen gaat hij mee terug naar de bibliotheek. Maar eerst maakten mijn nieuwe vriend en ik nog een paar leuke selfies ;-).

Photoshoot

Reacties 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *