Mijn liefde voor tijdschriften

Ik ben dol op tijdschriften. Jaren geleden werkte ik bij een boekhandel waar heel veel tijdschriften verkocht werden. Oh, wat werd ik daar blij van! Het was elke keer weer een feestje als de nieuwe nummers binnenkwamen. We hadden enorm veel verschillende creatieve tijdschriften. En ik vond toen al heel veel dingen leuk. Scrappen, handwerken, fotografie, tuinen, recepten, de natuur… Daar kwam ook nog eens bij dat we twintig procent personeelskorting kregen. Dat was zó niet goed voor mijn portemonnee.
De vormgeving, het kleurgebruik, de afwisseling van lettertypes, de illustraties die perfect passen bij de artikelen en ga zo maar door. Ik geniet van elke bladzijde.

Ik heb stiekem de droom om ooit nog eens zelf een tijdschrift te maken. Met allemaal dingen er in waar ik blij van word. Een soort happytijdschrift zeg maar. Daphne van Haak by Daphne deed dat gewoon. Wauw, wat leuk was dat! In dit blogbericht vertelt ze er alles over. Ze stuurde me een exemplaar. Zo lief.

Het mooie tijdschrift van Daphne


Tegenwoordig leen ik ze vooral bij de bibliotheek, zeker als ik ze alleen maar wil bekijken of lezen. Als ik ze wil gebruiken voor het maken van collages of spreads in mijn bulletjournal haal ik ze bij de kringloopwinkel. Ik heb de afgelopen jaren ook veel tijdschriften gekregen, vooral Flow en Happinez.

Hier zie je een gedeelte van de kast in mijn hobbykamer

Eerder dit jaar startte ik met een thuiscursus. Daar kreeg ik een bon voor een tijdschrift-abonnement bij cadeau. Ik wisselde hem in voor de Flow. En afgelopen week heb ik mezelf verwend: van mijn vakantiegeld nam ik een jaarabonnement op de Happinez, mét bij elke uitgave een leuk cadeautje. Omdat ik nog tot juli moet wachten op het eerste nummer kocht ik gisteren alvast de mooie nieuwe uitgave met als thema ‘Zin in samen’. 

Wat grappig is, is dat ik tot een tijdje geleden de Happinez eigenlijk nooit echt las. Misschien af en toe een artikel. Ik vond hem vooral fijn voor de mooie plaatjes, randjes langs de pagina’s en soms een mooie zin of quote. Heerlijk om daar een collage mee te maken, op papier, op een canvasdoek of in mijn happyboekje. 

Een collage die ik maakte in mijn bulletjournal

Ik gebruikte hiervoor onder andere foto’s en quotes uit de Happinez.
De artikelen waren me veel te zweverig en spiritueel, daar kon ik echt helemaal niks mee. Maar sinds ik op het pad van zelfontwikkeling rondwandel (en af en toe verdwaal ;)), vind ik het heerlijk om daar over te lezen, alle kennis en ervaringen van anderen tot me te nemen en eruit te halen wat mij helpt. 

En dan ziet zo’n Happinez er al snel zo uit, vol met plakbriefjes bij de artikelen, websites of boekentips die ik wil kunnen terugvinden. Omdat ze me blij maken, inspireren of omdat ik er meer over wil opzoeken.

Happinez met plakbriefjes

Herkenbaar? Of juist niet? En van welke tijdschriften word jij heel blij?

Reacties 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *