Een stukje van mijn hart

Gisteren voelde ik dat ik iets wilde maken om weg te geven. En ik wilde aan de slag met mixed mediatechnieken. En dat klinkt veel ingewikkelder dan het is hoor. Het wil alleen maar zeggen dat je verschillende materialen en technieken gebruikt in één project.

Ik pakte mijn bak met allerlei houten materialen erbij en vond onderin drie kleine houten blokjes. Ze zijn van een houten kinderspelletje dat ik ooit bij de kringloop kocht. Ik heb ze in verschillende afmetingen. Je kunt er van alles mee doen.

Ik beplakte ze met restjes papier die over zijn van andere projecten en die ik in een mandje bewaar. Ik gebruikte gelmedium onder en over de papierstukjes. Daarna gebruikte ik wat witte acrylverf om met mijn vinger een heel dun laagje over het geheel te wrijven. Het brengt alles wat meer samen. Daarna bracht ik nog wat gekleurde acrylverf met een stencil, wattenstaafjes of bolletjesplastic aan. Vervolgens stempelde ik met watervaste zwarte inkt wat achtergrondtekst en andere vormen willekeurig op de blokjes. Wat verfspettertjes geven het altijd een leuk sprankeltje 🙂
Ik vond wat kleine Jip en Jannekestickertjes. De tekst typte ik in Word en printte ik met mijn laserprinter. Randje om de stickers met wat aquarelpotlood en een kwastje en met goudverf een randje om de tekst. Dit doe ik om het er wat beter uit te laten springen. Ik liet de blokjes tussen alle laagjes in heel goed drogen (lang leve de föhn).

Ik schreef er een kaartje bij, pakte het geheel leuk in en voilà, drie kleine weggeefcadeautjes!

Een van de ingepakte blokjes

Ik hing gisteravond een cadeautje in mijn heg in de voortuin en legde er eentje bij de buurvrouw in de minibieb. De derde legde ik vanochtend tijdens mijn rondje lopen bij ‘mijn’ boom. Ik hoop dat ze een glimlach op iemands gezicht toveren.

Mijn drie gemaakte prentenblokjes

Toen ik vanochtend mijn rondje wandelde, dacht ik er nog eens over na. Over hoe dat werkt met geven. En hoe dat ook altijd een beetje voelt als krijgen. Ik merkte het al tijdens de tijd dat ik mijn creatieve ontmoetingsplek draaide: als ik iets met liefde doe of maak, geef ik steeds een klein stukje van mijn hart weg. En toch wordt mijn hart nooit kleiner. Omdat door op deze manier te geven aan anderen de liefde voor mezelf steeds een beetje groter wordt. Verbinding speelt hierin een grote rol. Verbinding met mezelf en met anderen. Fijn vind ik dat.

Reacties 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *