Dankbaar

De laatste weken ben ik weer enorm in gevecht met mezelf. Doe ik het allemaal wel goed? Hoe kan ik beter voor mezelf zorgen? Hoe vind ik vrede met het verleden? Wat wil ik voor de toekomst? Waar ben ik toch zo bang voor? Dit soort vragen spoken door mijn hoofd. Ik ben er van overtuigd dat de manier om hier mijn weg in te vinden, ligt in schrijven. Dus daar ben ik mee gestart. En ook dat maakt veel los.

Dit fijne boek helpt me enorm

Creatief bezig zijn is voor mij een eerste levensbehoefte. Daardoor sta ik stil bij zaken en verwerk ik dingen. En daarnaast zorgt het tegelijkertijd ook voor een leeg hoofd en contact met mijn hart.

In deze periode van zoeken en strugglen is het ook heel belangrijk om stil te staan. Te beseffen dat ik genoeg ben, dat alleen zijn al voldoende is. En te beseffen waar ik vandaan kom, hoeveel laagjes ik al heb afgepeld. Dankbaar is het woord dat dan tevoorschijn komt.
In het verleden hield ik met periodes een dankbaarheidsdagboek bij. Maar zodra het dan wat beter met me gaat, schiet het er bij in. Nu is een mooi moment om het weer op te pakken.

The single greatest thing you can do to change your life today would be to start being grateful for what you have right now.

Oprah Winfrey

Ik ontdekte vanochtend weer hoe fijn ik het vind om kleine collages te maken in mijn mini-bulletjournal. Lieve plaatjes combineren met mooi papier, stempels, washitape en stickers. Net wat op dat moment goed voelt. En zo werk ik dan weer fijn in een van mijn ‘happyboekjes’. In deze oude blogpost op Blogspot lees je meer over hoe ik begon met mijn eerste happyboekje.

Collages die ik de afgelopen jaren in mijn A6-journal maakte

En toen viel het ineens op z’n plek! Ik ga het combineren en maak van mijn mini-journal een creatief dankbaarheidsjournal. Ik leg het bij zijn grote zus waar ik elke avond mijn dag en gevoel in beschrijf en ga in deze kleine bijhouden waar ik vandaag dankbaar voor ben. Gewoon de kleine dingetjes die me blij maken.

Deze dankbaarheidsspread is van drie jaar geleden

Reacties 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *