Koesterkaarten (4)

Soms ben ik in mijn hobbykamer met iets anders bezig en bedenk ik ineens dat ik even iets wil uitproberen. Zo ging het ook met deze kaartjes. Ik vergat daarom helemaal om foto’s te maken.
Gelukkig kan ik je nog wel vertellen wat ik deed 🙂

Werkwijze achtergrond

– Allereerst gaf ik de kaartjes een dun laagje witte gesso. Dat deed ik omdat ik met aquarelverf wilde werken en de kaartjes een soort plastic laagje hebben. De verf zou daar meteen weer aflopen.

– Daarna heb ik met witte acrylverf en een stempel op de kaartjes gestempeld om wat reliëf te maken. Ik wilde kijken of de aquarelverf anders reageerde op de acrylverf dan op de gesso. Dat deed het wel, maar minder dan ik dacht.

– Vervolgens heb ik willekeurig wat stukken geverfd met een grote ronde kwast en aquarelverf in de kleuren fuchsia, oranje en geel. Dit liep een beetje in elkaar over maar dat is oké. De al te natte plekken depte ik een beetje droog met een stukje keukenrol. Ik liet het goed drogen.

– Ik stempelde wat tekst op de kaartjes met zwarte watervaste inkt, grote cirkels met distressinkt in roze en kleine cirkels met acrylverf in oranje. Ook maakte ik wat turkooize streepjes met een stukje ribbelkarton en wat acrylverf. Je kunt trouwens een heleboel afvaldingen en gebruiksvoorwerpen gebruiken om accenten mee aan te brengen. In het Engels heet dat ‘mark making’. Ik zal hier binnenkort een apart blogbericht aan wijden. Het is superleuk om daarmee te experimenteren.

– Tenslotte gaf ik de kaartjes natuurlijk nog wat kleine witte spettertjes met Ecoline en een klein waaierkwastje.

Afwerking

Al jaren spaar ik Flowmeisjes. Als je het blad Flow wel eens leest, ken je ze zeker. Het leek me leuk om ze op deze kleurrijke kaartjes te gebruiken. Ik zocht er wat toepasselijke woorden bij van een stickervel dat ik ooit in China bestelde en hoppa, weer drie leuke koesterkaartjes voor mijn set!
Oh, en ik zal volgende keer zorgen voor wat meer procesfoto’s 🙂