Koesterkaarten (1)

Allereerst wil ik je natuurlijk een heel mooi nieuw jaar wensen. Ik hoop dat het gevuld zal zijn met mooie momenten, goede gezondheid, mildheid, sprankelende inspiratie en natuurlijk bakken vol met creativiteit. Voor een groot deel hebben we dat zelf in de hand, daar kom ik steeds meer achter. Niet zo zeer wat er allemaal gebeurt als wel hoe we daar op reageren. Waar we onze focus op richten.

Goede voornemens maak ik al jaren niet meer, die geven me veel teveel druk. In plaats daarvan kies ik een woord voor de komende tijd, een reminder voor mezelf voor waar ik me op wil richten. Voor zo lang als het me helpt en goed voelt. Voor de komende periode is mijn woord ‘koesteren’, zorgzaam omgaan met iets of iemand waar je een nauwe band mee hebt, iets of iemand met liefde behandelen.

Hierbij wil ik me vooral richten op mijzelf. Ik wil mezelf gaan koesteren. Mild zijn voor mezelf, weer verbinding vinden met mezelf. Met alles van mij. En om me daarbij te helpen (en omdat ik het nou eenmaal heel erg fijn vind om kaartjes te maken) ga ik een set koesterkaarten maken. En ik zou het heel leuk vinden als je met me meedoet!

Het idee is om een set speelkaarten om te toveren in een set koesterkaarten met woorden, zinnen, gedachten, affirmaties, quotes of wat jou ook maar helpt om even stil te staan, te voelen wat er is en weer in verbinding te komen met jezelf.
Op welke manieren je deze kaarten allemaal kunt gebruiken, zal ik later nog uitgebreid terugkomen.

Ik kocht bij de Action een doosje met twee sets speelkaarten voor €0,99. Het doosje is van plastic en als je het heel voorzichtig doet, kun je de stickers er goed afkrijgen. Ik wil het later gaan versieren om er mijn set gemaakte kaarten in te bewaren. Natuurlijk kun je ook andere kaarten gebruiken of de kaarten zelf maken. Voordeel van een gekochte set is dat ze allemaal dezelfde maat en dezelfde neutrale achterkant hebben. En dat het stevige maar toch vrij dunne kaarten zijn.

Het zijn 55 kaarten (ik gebruik één setje) dus het is een behoorlijk project. Je kunt er voor kiezen om elke week een kaartje te maken. Of een paar per maand. Of je maakt ze allemaal in één keer, hahaha. Doe vooral wat jij fijn vindt. Ik ga er steeds een paar tegelijk doen. Ik wil gaan gebruiken wat ik allemaal nog heb aan materialen. En ook dingen die ik niet veel gebruik eens uitproberen. Voor jou zijn dat waarschijnlijk weer andere dingen dan voor mij. Mijn berichtjes zullen dan ook vooral inspiratie zijn en geen volledig stappenplan bevatten. Gebruik ze zoals je wilt: maak mijn kaartjes na of doe lekker je eigen ding. Allemaal helemaal goed.

Ik zal teksten gebruiken die mij helpen. Die ik ergens ben tegengekomen of waarvan ik al heel lang weet dat ik ze nodig heb om regelmatig even te horen. Ik hoop dat jij woorden gebruikt die jóu helpen. Ga ze de komende tijd maar eens verzamelen. Je zult zien dat je er al heel snel een heleboel tegenkomt. Op Instagram. Of in een boek dat je aan het lezen bent. Of een zinnetje dat je tegen jezelf zegt als je je even niet zo fijn voelt.

Ik ga de berichten in de categorie ‘koesterkaarten’ plaatsen zodat je ze (rechts op de pagina) makkelijk kunt terugvinden.

Zo, nu ga ik me eerst maar eens aankleden en dan hopelijk vandaag een begin maken met de eerste kaarten. Gelukkig nieuwjaar!