Heerlijke herfst

Zodra de eerste eikels gaan vallen, het grote verkleuren van de bomen begint en er ’s ochtends een mysterieuze mistlaag over de weilanden komt, gebeurt er iets in mij. Het is moeilijk te omschrijven, maar ik krijg dan een gevoel van warmte, weemoed en rust. Er is niks fijner dan in de herfst het bos in gaan, genieten van de prachtige kleuren en de heerlijke geuren. En met een beetje geluk kom je ook nog een eigenwijs eekhoorntje tegen…

Jitske
Sinds twee jaar zorgt de herfst ook voor een gevoel van gemis en dankbaarheid. Want dit heerlijke seizoen is ook de periode dat ik mijn hondje Jitske het allermeeste mis. Het is het seizoen waar ook zij enorm van hield.
Wat ze het allerliefste deed was eikeltjes verzamelen. Er pasten er wel een stuk of zes in dat bekkie van haar. Onderweg, terwijl ik net deed alsof ik niks in de gaten had, werden haar wangetjes steeds dikker. En als we dan thuis aankwamen keek ze mij nog even hoopvol aan maar spuugde ze toch braaf alle eikels uit voordat we naar binnen gingen. Dit is een van mijn dierbaarste herinneringen aan haar.

Lekker binnen
Ik vind het heerlijk om weer meer binnenshuis te zijn en het daar gezellig te maken. Met herfstdingetjes, dekentjes, lampjes en kaarsjes. Dan kan eindelijk mijn vaas met takken en lampjes weer naar beneden en mijn panfluit-cd in de cd-speler. Word ik heel blij van…

Herfstinspiratie
In het kader van goed voor mezelf zorgen vind ik het heel fijn om mezelf een avondje te gunnen dat ik helemaal niks moet en dan lekker rond te neuzen op mijn Pinterestbord ‘Fall’ om inspiratie op te doen. Hier vind je heel veel haakpatronen en andere diy-ideetjes. Maar ook gewoon mooie sfeerplaatjes en interieurfoto’s.

Herfsthaken
Momenteel ben ik een pompoen aan het haken. Hier vind je het patroon. Ik maak hem van een bol gele Royal van de Zeemeneer die ik kocht tijdens mijn vakantie in Duitsland.
Je haakt een lapje (vasten en halve stokjes in de achterste lussen) dat je later opvult en aan de boven- en onderkant dichtnaait. Een mooi stokje erin en klaar is je pompoen.

Herfstrecept
Wat voor mij ook echt bij de herfst hoort is pompoensoep! De allerlekkerste maak ik met onderstaand recept. Het staat in ons familiekookboek en komt uit een Allerhande van vele jaren geleden. Ik kan het op de website van Allerhande niet terugvinden. Laat je me weten of jij hem net zo lekker vindt als ik?

Herfst in mijn bulletjournal
Ik zou het liefst het hele jaar door met herfstplaatjes werken in mijn bulletjournal, maar dat kan natuurlijk niet. Dus tot september weet ik me meestal nog wel te bedwingen. Ik maak elke maand een maandspread en die van september en oktober zijn altijd in herfstthema.

Herfst bij Gittepetit
Komende donderdag tijdens het bulletjournalcafé kun jij ook een herfstspread komen maken. Hier vind je alle informatie. Je bent van harte welkom!
Deze week gaan we bij Gittepetit ook de etalage aankleden in herfstsfeer (eindelijk!) en maak ik een kast vol herfstinspiratie: met boeken, tijdschriften, mooie patronen en nog meer. Kom gerust een kijkje nemen.

‘And into the forest I go.
To lose my mind
and find my soul.’

-John Muir-

1 thought on “Heerlijke herfst”

  1. Mooi! Mijn favo is het voorjaar, maar na de zomer kan ik ook echt genieten van regen tegen de ramen, gierende wind om het huis, en dan heerlijk warm en knus binnen zitten…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *