Bulletjournalcafé

Vanwege het geringe aantal deelnemers hebben we besloten te stoppen met het bulletjournalcafé. Wel kun je uiteraard gewoon terecht tijdens de creatieve cafés om gezellig te komen werken in je (bullet)journal. Basismaterialen zoals snijmatten, scharen, mesjes en liniaals zijn aanwezig. We hebben een heleboel rolletjes washitape en ook stempels die je mag gebruiken. Ook hebben we een berg tijdschriften en prentenboeken waar je in mag knippen. Breng wel zelf lijm mee en je fijne pen. En stempelinkt als je wilt stempelen.

Kosten: €3,50 of een knip van je knipkaart.

Voelwarmers maken voor mensen met dementie

Bij Gittepetit vinden we het heel fijn om, naast het werken aan onze eigen projecten, ook iets te doen voor anderen. Zo hebben we vorig jaar een heleboel sjaals, omslagdoeken en dekens gemaakt en verzameld voor de vluchtelingen op Samos. En onlangs hebben we een doos vol gehaakte dekens afgegeven bij Quiet Community Tilburg.

En nu is het tijd voor een nieuw project! De komende tijd gaan we voelwarmers haken en breien voor mensen met dementie. Een voelwarmer is een polswarmer waaraan een heleboel te voelen en friemelen valt. Je maakt daarvoor gebruik van verschillende soorten garens, knoopjes, pomponnetjes, lintjes, bolletjes, belletjes, sliertjes en kleine gehaakte figuurtjes. Je kunt je fantasie de vrije loop laten of kijken naar de vele gemaakte voorbeelden.

We hebben patronen, garen en andere materialen voor je klaarliggen om te gebruiken. Het enige dat we van je vragen is een warm hart voor mensen met dementie en een beetje van je tijd. 
Omdat het creatief café momenteel in aangepaste versie van start gaat, kun je helaas nu niet terecht voor het meehaken aan de voelwarmers. Wel kun je bij ons een patroon, garen en versiersels komen halen om thuis een voelwarmer te haken of breien en deze daarna bij ons in te leveren. Wij zorgen dan dat ze een goede bestemming krijgen. 

Je kunt spulletjes komen halen tijdens de openingstijden van By Philon:
woensdag van 12:00-17:00, donderdag van 9:30-17:00, vrijdag van 9:30-17:00 en zaterdag van 10-16:00 uur.