Wie zijn wij

Saskia, Brigit, Marjolein en Anneke

Wij zijn (van links naar rechts) Saskia Gianotten, Brigit van Rooij, Marjolein Stok  en Anneke Kuijken.

In mei 2016 stond ik (Brigit) met een kraam op de Kunstmarkt in Berkel-Enschot. Ik deed daar een oproep voor een ruimte om mijn ontmoetingsplek te kunnen starten. Ik ontmoette daardoor Anneke en Marjolein. Met beiden voelde ik meteen een klik. Zij zagen mijn plan wel zitten. Dus toen ik eenmaal een ruimte gevonden had zocht ik contact met hen en vroeg ze of ze wilden meedoen. Ze waren meteen enthousiast. Saskia is een van onze eerste bezoeksters. Ze is enorm creatief en daarnaast ook heel praktisch en ondernemend. Op alle fronten een fijne aanvulling van ons dreamteam. Ik zou met niemand anders dit avontuur liever beleven dan met jullie meiden.  Elk moment met jullie is een feestje!

Samen maken we van Gittepetit's creatieve ontmoetingsplek een plek waar het fijn vertoeven is. Waar je andere creatievelingen kunt ontmoeten en waar we samen leuke dingen doen.

Brigit


Al vele jaren had ik de droom om ooit een soort van 'winkeltje' te openen waar mensen samenkomen om creatief te zijn. 
Een lichte, warme, uitnodigende ruimte waar een grote tafel staat met een pot thee erop en een gezellige koektrommel. Waar je gewoon lekker kunt zitten en een mooi tijdschrift of boek kunt inzien. Waar je een boek kunt komen ruilen in de boekenruilkast.
Een plek waar mensen aangemoedigd worden om meer te doen met hun creativiteit. Waar ze bijvoorbeeld de kans krijgen om een workshop te geven. En zo te ontdekken dat ze anderen kunnen inspireren. Een plek waar talent wordt aangemoedigd en zelfvertrouwen kan groeien.
Een plek waar verbinding het kernwoord is. Verbinding tussen mensen is wat het leven voor mij zo waardevol maakt.

Kortom: we maken samen een plek waar je blij wordt en blij weer vandaan gaat. Dat is mijn droom. En die wordt nu werkelijkheid.
En ik geniet van iedere minuut.

Anneke


Vanuit mijn hart leven is wat mij kenmerkt. Ik houd van het delen van wat mij blij maakt en zo ook het hart van een ander te mogen verwarmen. Zo heb ik begin 2017 het project ‘Baden in Liefde’ gelanceerd, waarmee ik het letterlijk mogelijk ga maken om in liefde te baden. Daarnaast verspreid ik gehaakte hartjes, zomaar voor de vind(st)er/ontvang(st)er. Mijn projecten kenmerken zich door te laten zien dat iets kleins juist iets groots kan betekenen. Dat is wat ik uit wil dragen in de wereld. Het is zo simpel.  

De onderdelen die mijn leven leuk maken zijn verbinding met mensen, creativiteit, een goed gesprek (filosoferen) en een lach. Dit vind ik allemaal bij Gittepetit. Voor mij is het dan ook erg leuk dat ik mijn steentje bij mag dragen tijdens het creatief café en het spelletjescafé. Want voor mij is contact en verbinding met mensen iets waar ik enorm van geniet. Dit zoek ik dan ook graag op. Ik hoop je te mogen ontmoeten bij Gittepetit!

Marjolein


Ik ben 58 jaar en werkzaam geweest als beeldend therapeut.
In die zin ben ik bekend met verschillende creatieve technieken en ook in mijn vrije tijd hou ik mij daar graag mee bezig. Omdat ik er zelf zo blij van word om leuke en mooie dingen te maken lijkt het  me heel fijn om bij Gittepetit dit plezier te kunnen delen met anderen.

Het enthousiasme van Brigit en Anneke werkt aanstekelijk bij mij en ik weet zeker dat het dat ook bij anderen doet.

Wat ik zelf het liefste doe is tekenen en schilderen, kleien, vilten, naaien en breien en haken. Ik ben dol op mooie kleuren en mooie plaatjes.

Ik heb er zin in!

Saskia


Hoi! Ik ben Saskia en ik noem mijzelf creatief ondernemer. Sinds het begin van Gittiepetit’s creatieve ontmoetingsplek kom ik al naar de creatieve cafés en heb ik verschillende workshops gevolgd. Wat mij zo aanspreekt aan Gittepetit is het ongedwongen creatief bezig zijn met elkaar en van elkaar inspiratie op doen. Ik kan er mijzelf zijn en dat heeft geleid tot de stap zetten om zzp-er te worden. Sinds november 2017 verkoop ik mijn haakgaren en benodigdheden, in hetzelfde pand als waar de Creatieve Ontmoetingsruimte is, en ik merkte dat ik steeds meer betrokken raakte met de dingen rondom Gittepetit. Sinds begin 2018 ben ik ook vrijwilliger hier!

Het leukste vind ik het inspireren van anderen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe creatieve activiteiten en deel deze graag. Zo koop ik regelmatig de nieuwste haakboeken en plaats deze ter inzage in de inspiratiekast. Ook vind ik het leuk om workshops haken te geven.

Haken is mijn ding, maar ik maak ook graag kleding of tasjes met de naaimachine, ik houd van tekenen en kleuren en heb sinds kort ook macramé herontdekt. Ik hoop jou te inspireren en ook van jou te leren bij Gittepetit’s creatieve ontmoetingsplek.