Wie zijn wij

Foto met van links naar rechts Anneke, Marjolein en Brigit.

Wij zijn (van links naar rechts) Anneke Kuijken, Marjolein Stok en Brigit van Rooij.

In mei 2016 stond ik (Brigit) met een kraam op de Kunstmarkt in Berkel-Enschot. Ik deed daar een oproep voor een ruimte om mijn ontmoetingsplek te kunnen starten. Ik ontmoette daardoor Anneke en Marjolein. Met beiden voelde ik meteen een klik. Zij zagen mijn plan wel zitten. Dus toen ik eenmaal een ruimte gevonden had zocht ik contact met hen en vroeg ze of ze wilden meedoen. Ze waren meteen enthousiast. Ik zou met niemand anders dit avontuur liever beleven dan met deze twee. Dankjulliewel lieve dames. Elke moment met jullie is een feestje!

Samen maken we van Gittepetit's creatieve ontmoetingsplek een plek waar het fijn vertoeven is. Waar je andere creatievelingen kunt ontmoeten en waar we samen leuke dingen doen.

Brigit


Al vele jaren had ik de droom om ooit een soort van 'winkeltje' te openen waar mensen samenkomen om creatief te zijn. 
Een lichte, warme, uitnodigende ruimte waar een grote tafel staat met een pot thee erop en een gezellige koektrommel. Waar je gewoon lekker kunt zitten en een mooi tijdschrift of boek kunt inzien. Waar je een boek kunt komen ruilen in de boekenruilkast.
Een plek waar mensen aangemoedigd worden om meer te doen met hun creativiteit. Waar ze bijvoorbeeld de kans krijgen om een workshop te geven. En zo te ontdekken dat ze anderen kunnen inspireren. Een plek waar talent wordt aangemoedigd en zelfvertrouwen kan groeien.
Een plek waar verbinding het kernwoord is. Verbinding tussen mensen is wat het leven voor mij zo waardevol maakt.

Kortom: we maken samen een plek waar je blij wordt en blij weer vandaan gaat. Dat is mijn droom. En die wordt nu werkelijkheid.
En ik geniet van iedere minuut.

Anneke

Portretfoto van Anneke

Vanuit mijn hart leven is wat mij kenmerkt. Ik houd van het delen van wat mij blij maakt en zo ook het hart van een ander te mogen verwarmen. Zo verspreid ik gehaakte hartjes, zomaar voor de vind(st)er/ontvang(st)er. Iets kleins wat juist iets groots kan betekenen. Dat is wat ik uit wil dragen in de wereld. Het is zo simpel, het ligt voor het oprapen!

De onderdelen die mijn leven leuk maken zijn verbinding met mensen, creativiteit, een goed gesprek en een lach. Dit vind ik allemaal bij Gittepetit. Voor mij is het dan ook erg leuk dat ik mijn steentje bij mag dragen in het geven van Make & Take-workshops en heel regelmatig aanschuif bij het Handwerkcafé en de Inloop. Want voor mij is contact en verbinding met mensen iets waar ik enorm van geniet. Dit zoek ik dan ook graag op. Ik hoop je te mogen ontmoeten bij Gittepetit!

Marjolein


Ik ben 57 jaar en werkzaam als beeldend therapeut.
In die zin ben ik bekend met verschillende creatieve technieken en ook in mijn vrije tijd hou ik mij daar graag mee bezig. Omdat ik er zelf zo blij van word om leuke en mooie dingen te maken lijkt het  me heel fijn om bij Gittepetit dit plezier te kunnen delen met anderen.

Het enthousiasme van Brigit en Anneke werkt aanstekelijk bij mij en ik weet zeker dat het dat ook bij anderen doet.

Wat ik zelf het liefste doe is tekenen en schilderen, kleien, vilten, naaien en breien en haken. Ik ben dol op mooie kleuren en mooie plaatjes.

Ik heb er zin in!