Andere activiteiten

Foto van een lichtbox met daarop de tekst

Op deze pagina vind je alle lopende cursussen en workshops. Een groot aantal van deze activiteiten organiseren we zelf en worden begeleid door Anneke, Marjolein of Brigit. Als er bij een activiteit niks vermeld staat over aanmelden geldt dat je dat bij Brigit doet.
Via mail of door even te bellen (06-31992236).

Andere activiteiten worden bedacht en gegeven door anderen. Vaak zijn dat vaste bezoeksters van onze ontmoetingsplek. Soms ook mensen van buitenaf die onze ruimte gebruiken voor het geven van cursussen of workshops. Zo houden we afwisseling in activiteiten en hebben we steeds een gevarieerd aanbod. Heel fijn vinden we dat.
Als de cursus door iemand anders gegeven wordt en je je bij die persoon moet opgeven, staat dat bij de betreffende activiteit vermeld. Bij vragen kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Brigit.

Wij vinden het ook heel erg leuk als jij zelf iets bedenkt. Dan kijken we samen hoe we daar een passende activiteit van kunnen maken. Zodat jij je passie met anderen kunt delen. Om zo anderen te inspireren. En er achter te komen hoe leuk dat is! Kom eens langs tijdens het creatief café of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze fijne workshopruimte is ook te huur. Bijvoorbeeld voor het geven van een (eigen) workshop of om met je creatieve club bij elkaar te komen. Voor mogelijkheden en prijzen kun je -geheel vrijblijvend- contact opnemen met Brigit.


Green bag lady


In februari en maart gaan we bij Gittepetit tasjes naaien voor het Green Bag Lady project. Naai ook mee!
Wij werden entousiast gemaakt door Margriet van de Greenbagladygroep op Amarant.

Van resten (lappen) stof maak je een boodschappen tas. Deze tas neem je zelf mee of geef je weg, met de belofte geen plastic of papieren tas meer te gebruiken. Verbeter de wereld… een tas per keer.

Meer informatie over dit creatieve en duurzame project dat zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten vind je hier.

Deelname: €3,50. Dit is voor koffie/thee met wat lekkers en alle materialen. Er ligt stof klaar, maar voel je vrij om jouw eigen favoriete stof mee te brengen.
Elke donderdagmiddag (13:30-16:00 uur) in februari en maart staat de naaimachine voor je klaar. En is er iemand die je aanwijzingen kan geven als dat nodig is.

Inmiddels zijn er al een aantal mooie tasjes gemaakt. Loop eens binnen om ze te bekijken en om er zelf ook eentje te maken!


Workshop decoratief illustreren


Lijkt het je leuk om te leren hoe je eenvoudige, kleurrijke illustraties maakt rond het thema bloemen & planten?

In deze workshop, gegeven door Anouk van der Putten, gaan we aan de slag met stap-voor-stap voorbeelden, inspiratie, tips en tricks en leer je in no-time leuke plantaardige illustraties te maken. Tekenervaring is geen vereiste, interesse en enthousiasme staan voorop!
Er is veel ruimte om zelf te experimenteren en indien gewenst feedback te krijgen van zowel Anouk als je mededeelnemers. De kennis die je in deze workshop opdoet is vervolgens zeer breed toepasbaar: in bijvoorbeeld een bulletjournal, planner, op zelfgemaakte (verjaardags-)kaarten, brieven en kadokaartjes. Aan het einde van de workshop neem je een basissetje tekengerei mee naar huis, zodat je ook thuis direct aan de slag kunt!

De workshop wordt gegeven door illustrator Anouk van der Putten (25). Anouk is in 2018 afgestudeerd aan de Cambridge School of Art in de richting kinderboekenillustratie. Haar werk kenmerkt zich door vrolijke, kleurrijke details en een mix van verschillende materialen. Je vindt meer informatie over Anouk op haar website.

Kosten: € 20,- per persoon. Dit is inclusief gebruik van alle materialen en een startersetje zodat je thuis meteen verder kunt.

Workshopdata: donderdag 14 maart 9:30-12:00 uur en maandag 25 maart 19:30-22:00 uur.

Aanmelden kan tot 4 maart door een mailtje te sturen naar Brigit.
(Let op, er is maar een beperkt aantal plaatsen dus wees er snel bij)


By philon


Philon betekent liefde. By Philon staat voor de liefde voor kleur, het materiaal, het creëren en de creaties. By Philon is de wolwinkel in jouw regio (Molenstraat 24 in Berkel-Enschot) en verkoopt haak- en breigaren en benodigdheden.

Creatief bezig zijn geeft rust en is goed voor je hersenen. Het begint bij een bolletje garen en eindigt in een amigurumi, sjaal of vestje. Het proces van creëren is heel belangrijk; het uitzoeken van een patroon, daarna het materiaal en de kleuren en dan gaan maken. In de winkel help ik jou ook graag bij het uitzoeken van een patroon, garen en kleuren. Er is een ruim assortiment haakboeken, breiboeken, patronen en voorbeelden aanwezig om inspiratie op te doen.

Kom de kleuren bekijken en het materiaal voelen en laat je inspireren voor jouw haak- of breiproject.
De winkel is elke donderdag, vrijdag en zaterdag open van 9.30 tot 17.00 uur.

Groetjes van Saskia,
www.byphilon.nl.

Je kunt bij Saskia ook terecht voor een creatief feestje. Hier vind je alle informatie.