Andere activiteiten

Foto van een lichtbox met daarop de tekst

Op deze pagina vind je alle lopende cursussen en workshops. Een groot aantal van deze activiteiten organiseren we zelf en worden begeleid door Anneke, Marjolein of Brigit. Als er bij een activiteit niks vermeld staat over aanmelden geldt dat je dat bij Brigit doet.
Via mail of door even te bellen (06-31992236).

Andere activiteiten worden bedacht en gegeven door anderen. Vaak zijn dat vaste bezoeksters van onze ontmoetingsplek. Soms ook mensen van buitenaf die onze ruimte gebruiken voor het geven van cursussen of workshops. Zo houden we afwisseling in activiteiten en hebben we steeds een gevarieerd aanbod. Heel fijn vinden we dat.
Als de cursus door iemand anders gegeven wordt en je je bij die persoon moet opgeven, staat dat bij de betreffende activiteit vermeld. Bij vragen kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Brigit.

Wij vinden het ook heel erg leuk als jij zelf iets bedenkt. Dan kijken we samen hoe we daar een passende activiteit van kunnen maken. Zodat jij je passie met anderen kunt delen. Om zo anderen te inspireren. En er achter te komen hoe leuk dat is! Kom eens langs tijdens het creatief café of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze fijne workshopruimte is ook te huur. Bijvoorbeeld voor het geven van een (eigen) workshop of om met je creatieve club bij elkaar te komen. Voor mogelijkheden en prijzen kun je -geheel vrijblijvend- contact opnemen met Brigit.

En wil je op de hoogte blijven en onze nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mailtje naar Brigit.


Pop-up shop Byphilon

Poster pop-up shop

Voortaan kun je bij Gittepetit's creatieve ontmoetingsplek ook terecht voor de mooiste garens en andere haakbenodigdheden.
De pop-up shop van By Philon is bij ons neergestreken.
Openingstijden: elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 9:30-17:00 uur.
Saskia heet je van harte welkom.

Koopavonden!
21 september - 26 oktober - 16 november - 14 december 2018
Een keer per maand op vrijdag is er een koopavond van 18.00 tot 22.00 uur.
Tijdens de koopavond kun je van 19.00 tot 21.30 uur ook aanschuiven bij het creatief café.

HaakLES voor beginners


Op veler verzoek een verkorte cursus in de avond, verzorgd door Saskia Gianotten van By Philon.   

De beginnerscursus haken is geschikt voor zowel linkshandigen als rechtshandigen. In twee lessen leer je werken met katoen en met acryl, je leert het lezen van een patroon (de tekening of het diagram) en de beschrijving (tekst met afkortingen e.d.). En ook niet onbelangrijk: hoe houd je je haaknaald vast? Gaat het zo geweldig met jouw haakwerk, dan leer ik jou ook nog om van kleur te wisselen. Oja, en het leukste van haken: draadjes wegwerken! Nou ja, leukste...totaal niet, maar wel noodzakelijk om dit goed te leren zodat jouw haakwerk niet uit elkaar valt.

Donderdagavond, 19.00 tot 22.00 uur

  • 13 en 27 september
  • 18 oktober en 1 november
  • 29 november en 13 december

Kosten: €65,-. De cursus is inclusief een bol katoen, een bol acryl en haaknaalden. Ook krijg je nog wat andere noodzakelijke haakbenodigdheden.

Inschrijven doe je door het contactformulier in te vullen of door het aanmeldformulier op te halen in de shop.


Twinchiecursus


Een 'twinchie' komt uit de Verenigde Staten en is vrij vertaald een vijf bij vijfje. Een klein kunstwerkje ter grootte van twee inches, zo'n 5x5 centimeter. Gemaakt van alle denkbare materialen en met alle mogelijke technieken. Je kunt van alles een twinchie maken.

Tijdens de cursus maak je kennis met heel veel verschillende technieken en materialen. Denk bijvoorbeeld aan stempelen op leer, borduren met kraaltjes op vilt, werken met een stansmachine en handletteren op aquarel. We gaan van alles uitproberen. Ook kijken we naar toepassingen van deze superkleine kunstwerkjes.

Een heel veelzijdige cursus waarin volop ruimte is voor eigen creativiteit.

De cursus kost € 65,- en wordt gegeven op de volgende zes maandagavonden van 19:30-21:30 uur: 17-9, 24-9, 1-10, 8-10, 15-10 en 22-10.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Brigit of even te bellen naar Brigit op 06-31992236.