Andere activiteiten

Foto van een lichtbox met daarop de tekst

Op deze pagina vind je alle lopende cursussen en workshops. Een groot aantal van deze activiteiten organiseren we zelf en worden begeleid door Anneke, Marjolein of Brigit. Als er bij een activiteit niks vermeld staat over aanmelden geldt dat je dat bij Brigit doet.
Via mail of door even te bellen (06-31992236).

Andere activiteiten worden bedacht en gegeven door anderen. Vaak zijn dat vaste bezoeksters van onze ontmoetingsplek. Soms ook mensen van buitenaf die onze ruimte gebruiken voor het geven van cursussen of workshops. Zo houden we afwisseling in activiteiten en hebben we steeds een gevarieerd aanbod. Heel fijn vinden we dat.
Als de cursus door iemand anders gegeven wordt en je je bij die persoon moet opgeven, staat dat bij de betreffende activiteit vermeld. Bij vragen kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Brigit.

Wij vinden het ook heel erg leuk als jij zelf iets bedenkt. Dan kijken we samen hoe we daar een passende activiteit van kunnen maken. Zodat jij je passie met anderen kunt delen. Om zo anderen te inspireren. En er achter te komen hoe leuk dat is! Kom eens langs tijdens het creatief café of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze fijne workshopruimte is ook te huur. Bijvoorbeeld voor het geven van een (eigen) workshop of om met je creatieve club bij elkaar te komen. Voor mogelijkheden en prijzen kun je -geheel vrijblijvend- contact opnemen met Brigit.

En wil je op de hoogte blijven en onze nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mailtje naar Brigit.


Pop-up shop Byphilon

Poster pop-up shop

Voortaan kun je bij Gittepetit's creatieve ontmoetingsplek ook terecht voor de mooiste garens en andere haakbenodigdheden.
De pop-up shop van By Philon is bij ons neergestreken.
Elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 9:30-17:00 uur. Saskia heet je van harte welkom.

Haakcafé!
Op zaterdagmiddag van 13.30 - 16.00 uur gezellig samen haken. Loop je vast, weet je niet welk garen te gebruiken of wil jij jouw project showen: kom naar het haakcafé. Koffie, thee en iets lekker staan klaar. Kosten: €3,50 of een strip van je strippenkaart.

Haakcursus voor beginners


De beginnerscursus haken is geschikt voor zowel rechtshandigen als linkshandigen. In vier lessen leer je de basis van het haken.
Maximaal 4 deelnemers.
Kosten €55,- en dat is inclusief materiaal (garen en haaknaalden).

Heb je interesse, haal dan het inschrijfformulier in de shop of stuur een bericht via de website van By Philon.


Workshop Collage Art Mandala


Voor beginners en gevorderden. (*)
Tijdens de workshop legt Fannie Coenen je alles uit over deze nieuwe manier van mandala's maken.
Je leert o.a hoe je de mallen kunt knippen en hoe je op eenvoudige wijze een mandala tekent op het ronde canvasboard waarop je je mandala-collage gaat maken.
Je krijgt de werktekeningen mee naar huis zodat je thuis verder kunt gaan met het maken van prachtige kunstwerkjes!

(*) Voor deze workshop mag je er ook voor kiezen om je Persoonlijke Mandala Collage te gaan maken, dat is ietsje ingewikkelder en vraagt ook wat voorbereiding van jouw kant omdat je je eigen foto's en ander materiaal zelf meeneemt.

Aantal plaatsen: 8

Prijs: €25.- inclusief het materiaal en thee met wat lekkers.
Je krijgt ook een ophanghaakje voor je canvasboard mee naar huis zodat je deze direct een mooi plekje kunt geven.
Data & tijden: Zondag 24 juni van 13.00-17.00u

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Stuur een mailtje naar Fannie.


Try-out twinchiecursus

Fotocollage van negen kleine kunstwerkjes van verschillende materialen.

Een 'twinchie' komt uit de Verenigde Staten en is vrij vertaald een vijf bij vijfje. Een klein kunstwerkje ter grootte van twee inches, zo'n 5x5 centimeter. Gemaakt van alle denkbare materialen en met alle mogelijke technieken.
Tijdens de try-out maak je je eerste twinchies en ontdek je of het naar meer smaakt…

Maandag 4 juni 19:30-21:30 uur. Kosten: €3,50 (of een knip).
Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar Brigit.

Deze try-out is een voorproefje van de twinchiecursus die in september start. Tijdens de cursus maak je kennis met heel veel verschillende technieken en materialen. Denk bijvoorbeeld aan stempelen op leer, borduren met kraaltjes op vilt, werken met een stansmachine en handletteren op aquarel. We gaan van alles uitproberen. Ook kijken we naar toepassingen van deze superkleine kunstwerkjes. Een heel veelzijdige cursus waarin volop ruimte is voor eigen creativiteit.


Workshop 'liefs met prentenboeken'

Fotocollage met een doosje vol liefs in een houten huisje en een voorproefje van de inhoud van het doosje. Daarbij staat de tekst 'liefs met prentenboeken'.

Tijdens deze workshop tover je een prentenboek om tot een heleboel liefs. Van het prachtige boek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ maak je een doosje vol liefs: een kunststof doosje gevuld met allemaal lieve kleine cadeautjes. Voor jezelf of om weg te geven als kraamcadeautje of aan iemand die je lief is.

Deze workshop geven we twee keer:

Op donderdag 7 juni van 19:00-22:00 uur en op zaterdag 23 juni van 14:00-17:00 uur.
Kosten: €20,-
. Dit is inclusief koffie of thee, iets lekkers en alle materialen (ook het mooie boek).

Geef je nu al op door een mailtje te sturen naar Brigit.


workshop tunisch etui of tasje haken

In deze workshop leer je de basis van het tunisch haken en je leert ook een kleurwissel toe te passen. Je gaat een klein tasje(zeer geschikt voor festivals of een dagje weg) of een etui (voor jouw haakspulletjes of gebruik hem voor jouw make-up) maken.

Inbegrepen in deze workshop zijn: garen, tunische haaknaald, een drukker en een schouderband voor als je het tasje gaat maken.

Donderdag 7 juni, 19:00-22:00 uur. Kosten: €30,-
Wil je een tasje maken? Dan betaal je €5,- extra voor de schouderband.

Deze workshop wordt gegeven door Saskia Gianotten van By Philon.
Je kunt je voor deze leuke workshop hier aanmelden.


workshop plantjes haken

Foto van een vensterbank met daarop een vetplant in pot en daarnaast een gehaakte cactus in een glazen potje.

Fleur je huis op met plantjes die je nooit water hoeft te geven. Heerlijk!

In deze workshop maak je een keus uit verschillende haakpatronen om een plantje te haken. Je start elk plantje met een bolletje (grond), dus enige kennis van amigurumihaken is gewenst.

Potjes, garen en vulling liggen voor je klaar. Neem je eigen haaknaalden mee, dat werkt het fijnst.

Zaterdag 16 juni, 13:00-16:00 uur. Kosten: €25,-

Deze workshop wordt gegeven door Saskia Gianotten van By Philon.
Je kunt je voor deze botanische workshop hier aanmelden.


Twinchiecursus


Een 'twinchie' komt uit de Verenigde Staten en is vrij vertaald een vijf bij vijfje. Een klein kunstwerkje ter grootte van twee inches, zo'n 5x5 centimeter. Gemaakt van alle denkbare materialen en met alle mogelijke technieken. Je kunt van alles een twinchie maken.

Tijdens de cursus maak je kennis met heel veel verschillende technieken en materialen. Denk bijvoorbeeld aan stempelen op leer, borduren met kraaltjes op vilt, werken met een stansmachine en handletteren op aquarel. We gaan van alles uitproberen. Ook kijken we naar toepassingen van deze superkleine kunstwerkjes.

Een heel veelzijdige cursus waarin volop ruimte is voor eigen creativiteit.

De cursus kost € 65,- en wordt gegeven op de
volgende zes maandagavonden van 19:30-21:30 uur: 17-9, 24-9, 1-10, 8-10, 15-10 en 22-10.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Brigit of even te bellen naar Brigit op 06-31992236.