Andere activiteiten

Foto van een lichtbox met daarop de tekst

Op deze pagina vind je alle lopende cursussen en workshops. Een groot aantal van deze activiteiten organiseren we zelf en worden begeleid door Anneke, Marjolein of Brigit. Als er bij een activiteit niks vermeld staat over aanmelden geldt dat je dat bij Brigit doet.
Via mail of door even te bellen (06-31992236).

Andere activiteiten worden bedacht en gegeven door anderen. Vaak zijn dat vaste bezoeksters van onze ontmoetingsplek. Soms ook mensen van buitenaf die onze ruimte gebruiken voor het geven van cursussen of workshops. Zo houden we afwisseling in activiteiten en hebben we steeds een gevarieerd aanbod. Heel fijn vinden we dat.
Als de cursus door iemand anders gegeven wordt en je je bij die persoon moet opgeven, staat dat bij de betreffende activiteit vermeld. Bij vragen kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Brigit.

Wij vinden het ook heel erg leuk als jij zelf iets bedenkt. Dan kijken we samen hoe we daar een passende activiteit van kunnen maken. Zodat jij je passie met anderen kunt delen. Om zo anderen te inspireren. En er achter te komen hoe leuk dat is! Kom eens langs tijdens het creatief café of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze fijne workshopruimte is ook te huur. Bijvoorbeeld voor het geven van een (eigen) workshop of om met je creatieve club bij elkaar te komen. Voor mogelijkheden en prijzen kun je -geheel vrijblijvend- contact opnemen met Brigit.

Aanschuiftafel

Een collage van drie foto's van een tafel met materialen voor handletteren.

De feestdagen komen er weer aan. Hoe leuk is het om dan wat extra aandacht te besteden aan het inpakken van je cadeautjes. Maar hoe doe je dat nou?
We gaan bij Gittepetit cadeaulabels maken. Voor aan al je presentjes. We doen dat op verschillende manieren en met verschillende materialen. Zes weken lang.

Vanaf 6 november ben je tijdens al onze creatieve cafés van harte welkom om plaats te nemen aan onze aanschuiftafel. Een tafel vol voorbeelden, inspiratie en fijne materialen om direct mee aan de slag te gaan. We geven geen workshops, maar je gaat lekker zelf aan de slag en inspireert elkaar. Natuurlijk zijn wij er wel om je een beetje op weg te helpen.

Aan onze tafel is plaats voor zes mensen tegelijk. Het kan dus zijn dat je even moet wachten. Maar dan heb je mooi de tijd om eens rond te kijken wat er bij ons allemaal nog meer te doen is.

Deelname aan de aanschuiftafel en het gebruik van alle materialen is gratis. Dat is ons cadeautje voor jou.

Het programma is als volgt:
Week 45. Handletteren
Week 46. Aquarel
Week 47. Borduren op papier
Week 48. Stempelen
Week 49. Zelfdrogende klei
Week 50. Doodlen


Pop-up shop Byphilon

Poster pop-up shop

Voortaan kun je bij Gittepetit's creatieve ontmoetingsplek ook terecht voor de mooiste garens en andere haakbenodigdheden.
De pop-up shop van By Philon is bij ons neergestreken.
Openingstijden: elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 9:30-17:00 uur.
Saskia heet je van harte welkom.

Koopavonden!
21 september - 26 oktober - 16 november - 14 december 2018
Een keer per maand op vrijdag is er een koopavond van 18.00 tot 22.00 uur.
Tijdens de koopavond kun je van 19.00 tot 21.30 uur ook aanschuiven bij het creatief café.

HaakLES voor beginners


Op veler verzoek een verkorte cursus in de avond, verzorgd door Saskia Gianotten van By Philon.   

De beginnerscursus haken is geschikt voor zowel linkshandigen als rechtshandigen. In twee lessen leer je werken met katoen en met acryl, je leert het lezen van een patroon (de tekening of het diagram) en de beschrijving (tekst met afkortingen e.d.). En ook niet onbelangrijk: hoe houd je je haaknaald vast? Gaat het zo geweldig met jouw haakwerk, dan leer ik jou ook nog om van kleur te wisselen. Oja, en het leukste van haken: draadjes wegwerken! Nou ja, leukste...totaal niet, maar wel noodzakelijk om dit goed te leren zodat jouw haakwerk niet uit elkaar valt.

Donderdagavond, 19.00 tot 22.00 uur

  • 13 en 27 september
  • 18 oktober en 1 november
  • 29 november en 13 december

Kosten: €65,-. De cursus is inclusief een bol katoen, een bol acryl en haaknaalden. Ook krijg je nog wat andere noodzakelijke haakbenodigdheden.

Inschrijven doe je door het contactformulier in te vullen of door het aanmeldformulier op te halen in de shop.