Activiteiten


Op deze pagina vind je alle lopende activiteiten. We organiseren workshops, cursussen en andere activiteiten. De meeste activiteiten organiseren we zelf en worden begeleid door Anneke, Marjolein of Brigit. Als er bij een activiteit niks vermeld staat over aanmelden geldt dat je dat bij Brigit doet. Via mail of door even te bellen (06-31992236).

Als de cursus door iemand anders gegeven wordt en je je bij die persoon moet opgeven, staat dat bij de betreffende activiteit vermeld. Bij vragen kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Brigit.

Wij vinden het ook heel erg leuk als jij zelf iets bedenkt. Dan kijken we samen hoe we daar een passende activiteit van kunnen maken. Zodat jij je passie met anderen kunt delen. Om zo anderen te inspireren. En er achter te komen hoe leuk dat is! Kom eens langs tijdens het creatief café of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze fijne workshopruimte is ook te huur. Bijvoorbeeld voor het geven van een (eigen) workshop of om met je creatieve club bij elkaar te komen. Voor mogelijkheden en prijzen kun je -geheel vrijblijvend- contact opnemen met Brigit.

En wil je op de hoogte blijven en onze nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mailtje naar Brigit.


creatief cafe


Tijdens het creatief café komen we gezellig samen. Ieder werkt aan zijn of haar eigen project. Dat kan van alles zijn: haken, breien, kleuren, borduren, quilten, tekenen, etcetera. Als je al je spulletjes maar makkelijk kunt meenemen. Het creatief café is de ideale manier om van je WIPjes of UFO's af te komen. 

Ook kun je inspiratie opdoen voor een nieuw project door tijdschriften en boeken door te bladeren. Of door te zien wat anderen voor moois maken. Heel fijn is het dat je hulp kunt vragen als je ergens even vastloopt. Er is altijd wel iemand die je kan helpen. 

Wij zorgen voor koffie en thee en wat lekkers, de gezelligheid maken we samen. 
Kosten: € 3,- per avond. Voor € 30,- koop je een tienstrippenkaart waarmee je elf keer mag komen.
De eerste keer kom je gratis. Dan kun je geheel vrijblijvend eens kijken of het iets voor je is. 

Je hoeft je niet aan te melden voor het creatief café, kom maar gewoon gezellig meedoen.

  • Dinsdagavond van 19:30-22:00 uur 
  • Vrijdagochtend van 9:30-12:00 uur

Tijdens de zomermaanden is het creatief café gewoon geopend!

Dwalerij

Afbeelding Dwalerij

De Dwalerij is een zondagsmarkt in het Dwaalgebied van Tilburg. Deze markt vindt plaats in de Noordstraat en Nieuwlandstraat. De Dwalerij is de ideale plek voor een kwalitatief ontbijtje of lunch op zondag en om kennis te maken met vernieuwende producten van verkopers en makers van onder andere kwaliteitsvintage, design, kleding, vinyl, grafisch werk, zelfgemaakte- en streekproducten.

Wij zijn deze tweede editie van de Dwalerij aanwezig om ons fijne plekje te promoten en je te laten kennismaken met onze nieuwe activiteiten.
Kom je ook? Je vindt ons op het haakplein.

Houd er rekening mee dat het kermis is in de stad!
De Dwalerij is vanaf station Tilburg heel goed lopend te bereiken. Als je het station uitloopt steek je over en loop je de Stationsstraat in tot aan de Vijfsprong en dan ben je er al!

Zondag 30 juli van 9:30-14:00 uur. Toegang is gratis.spelletjesavond


Maandag 31 juli staat in het teken van knusse gezelligheid en competitie! We houden een ouderwetse bordspelletjesavond.
Breng gerust je favoriete spel mee.
Je bent welkom van 19:30-22:00 uur.
Kosten: € 3,- of één strip van je strippenkaart.


workshop aboriginal dotpainting


Wegens succes in de herhaling!

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met dot painting. Een oeroude schildertechniek van de Aboriginals uit Australië.
Je werkt op een zwartgeschilderd schilderdoekje en gaat door middel van het zetten van stippen met een stokje met verschillende kleuren acrylverf een vrolijke schildering maken.
Er zijn voldoende voorbeeldjes zodat iedereen er iets moois van kan maken.

De workshop is op woensdag 2 augustus van 19:00-22:00 uur.
Kosten zijn €20,-. Dit is inclusief koffie, thee en alle materialen.


Haakworkshop 'zalige zomer'

Foto van het tijdschrift Zomerbries met daarop twee gehaakte ananasjes.

Op zondag 20 augustus haken we zomers lekkers. Denk aan fruit en ijsjes… Leuk als cadeautje, sleutelhanger of een slinger voor in je caravan.
Deze workshop is geschikt voor mensen die de basis van het haken al onder de knie hebben. We gaan geen heel ingewikkelde dingen maken, maar het is wel belangrijk dat je de basissteken kent.

Wij zorgen voor patroontjes, vulling en zomerse versnaperingen. Garen kun je ter plekke kopen bij ByPhilon. Saskia heeft een heleboel prachtige katoentjes om uit te kiezen.. Breng je fijne haaknaalden mee (nummer 2,5 en 3) en kom in zomerse sferen.

Zondag 20 augustus van 13:00-16:00 uur. 
Kosten zijn € 15,-. Dit is dus exclusief garen, maar inclusief versnaperingen.


Open huis

Foto van de voorgevel van Molenstraat 24 in Berkel-Enschot.

Op zondag 3 september zetten we de deur van Gittepetit’s creatieve ontmoetingsplek in Molenstraat 24 wagenwijd voor je open. We nodigen je van harte uit om te komen kennismaken met onze fijne plek, onze activiteiten, onze bezoeksters en onze medewerkers.

Laat je inspireren door al het moois dat wij maken en door de vele creatieve tijdschriften en boeken die we verzameld hebben.
Door de hele ruimte vind je handgemaakte creaties en heel veel creatieve inspiratie. Ook kun je aanschuiven voor een leuke workshop. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Zondag 3 september van 11:00-16:00 uur.
De toegang is gratis.


journal cafe


Wil je nu eindelijk wel eens in je bullet journal beginnen, maar vind je het eng om die eerste stap te zetten?
Komt het er thuis niet van om eens lekker met je art journal aan de slag te gaan?
Wil je een leuk travel journal maken van de afgelopen vakantie, maar weet je niet goed hoe je dat aan gaat pakken?
Of vind je het niet zo gezellig om in je eentje in je dagboek te schrijven?

Kom naar het journal café en laat je inspireren door  de anderen met tips, ideeën en voorbeelden. Breng gerust je eigen spullen mee, maar maak zeker ook gebruik van onze materialen en ga helemaal los. Kom plakken, stempelen, schrijven en verven en vooral gezellig samen zijn.

Eens in de zoveel tijd nodigen we iemand uit voor een gezamenlijke avond of bereidt een van de deelnemers iets voor zodat we weer even extra geïnspireerd raken en op nieuwe ideeën komen.

Vanaf 4 september op maandagavond van 20:00-22:00 uur in de even weken. 
Kosten per keer: €6,- of twee strippen van je strippenkaart.


Kledingruilmiddag

Foto van vrouwen die rondlopen tussen kledingrekken.

Waar jij op uitgekeken bent is voor een ander iets nieuws.
Hoe leuk is het om -voor nop- wat nieuwe kleding uit te zoeken?

Spit eens door je kledingkast op zoek naar dingen die je al heel lang niet gedragen hebt. Of die eigenlijk niet jouw kleur zijn. Of die niet zo goed meer passen.
Zorg dat ze heel zijn en schoongewassen. Breng ze mee zodat je een ander er blij mee kunt maken. Wellicht vind jij in ruil daarvoor wel wat leuke nieuwe kledingstukken.
Je krijgt een bon voor elk kledingstuk dat je inbrengt. Voor elke bon kun jij weer wat nieuws uitzoeken.

Kleding die aan het eind van de dag overblijft neem je weer mee terug naar huis of gaat naar de kringloopwinkel.

Woensdag 6 september van 14:00-16:00 uur.
De middag kost € 3,- of een strip van je strippenkaart.


beginnerscursus patchwork/quilten

Foto van een quilt, een tafelkleed.

Quilten is een handwerktechniek, die ontstaat door eerst een toplaag te maken van patchwork, waarna drie lagen textiel met een doorstiksteek op elkaar genaaid worden. Zo kun je mooie voorwerpen maken, zoals kleedjes, kussens en spreien.
In deze cursus leer je onder meer:

  • Patronen op stof te tekenen, uitknippen en naadtoeslag tekenen
  • Het in elkaar zetten van afzonderlijke lapjes tot een blok
  • Combinaties van verschillende technieken

De cursus gaat door bij minimaal 6 personen, het maximumaantal deelnemers is 8.
Kosten voor tien lessen: € 150,- (exclusief stof voor de te maken blokken) of € 200,- (inclusief stof voor de te maken blokken).

De cursus wordt gegeven door Astrid Roon.

De cursus bestaat uit 10 lessen, die om de twee weken op woensdagavond worden gegeven van 19:30-21:30 uur.
Cursusdata: 13 en 27 september, 11 en 25 oktober, 8 en 22 november, 6 en 20 december, 3 en 17 januari
.


postcursus 'Feestje op de deurmat'

Foto van een gevouwen poststandaard gevuld met mooie post

Wat is er nou leuker dan het versturen en ontvangen van gezellige post? En dan niet zomaar een geschreven kaartje, maar post waar veel liefde en aandacht in is gestoken.

We bekijken welke verschillende manieren er zijn om post uit te wisselen. Denk bijvoorbeeld aan postcrossing, snailmail, swappen, Round Robin en ABC-kaarten. We gaan heel veel inspiratie opdoen op verschillende manieren.
En natuurlijk gaan we ook zelf post maken. We gaan onder meer aan de slag met een pocketletter, we maken een enveloppenboekje en we gaan zelf kaarten maken van oude (prenten)boeken. We gebruiken daarvoor allerlei materialen en technieken.
Maar wat doe je dan met al die ontvangen post? Ook daar hebben we leuke ideeën voor. We gaan bijvoorbeeld een leuke standaard maken om post in te zetten.

Deze postcursus bestaat uit vier lessen van twee uur.

Op donderdagavond van 19:30-21:30 uur. Data: 5 en 19 oktober en 2 en 16 november.
Kosten: € 50,-. Dit is inclusief alle materialen en versnaperingen.


schildercursus

Foto van een tafelezel met schildersdoek

Breng zelf een schildersdoek, verf, kwasten en eventueel een schilders(tafel)ezel mee en een afbeelding van iets wat je graag wilt schilderen. Marjolein leert je dan hoe je deze afbeelding overzet op doek en begeleidt je in het creëren van een waar kunstwerk.

Deze cursus bestaat uit zes lessen op woensdagavond van 20:00-22:00 uur.
Data: 4 en 18 oktober, 1 en 15 en 29 november en 13 december.

Kosten: € 60,-. Dit is exclusief materialen, maar inclusief versnaperingen.

cursus prentenboekenliefs


Ontdek hoe je een (oud) prentenboek omtovert tot een heleboel lieve cadeautjes. Hergebruik tot het laatste plaatje. De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan een mooi doosje, een notitieboekje, cadeaulabeltjes, een slinger, prentenblokjes, boekenleggers en een klembord. Zelfs de kaft kun je gebruiken voor iets moois. Na het volgen van deze cursus zul je een prentenboek voortaan met heel andere ogen bekijken.

Deze cursus wordt gegeven op vier donderdagavonden van 19:30-21:30 uur.
De data zijn: 12 en 26 oktober en 9 en 23 november.

Kosten: € 50,-. Dit is inclusief prentenboek en alle benodigde materialen.

En wat nog meer...

We hebben nog veel meer leuks in petto, maar we kunnen niet alles tegelijk inplannen.
Hieronder alvast een voorproefje van wat nog komen gaat.

  • Cursus amigurumihaken
  • Workshop 'Draadkunst'
  • 2D-cursus met pen en papier
  • Verrassingscursus